جامعه الزهراء

جامعه‌الزهراء (سلام‌الله‌علیها) اکنون به عنوان بزرگترین حوزه علمیه خواهران در جهان تشیع پذیرای جمع کثیری از خواهران علاقه‌مند به تحصیل علوم دینی در سه سطح آموزشی است. طلاب مقطع سطح دو تا ۱۶۰ واحد درسی را به صورت عمومی پشت سر می‌گذارند و با توجه به علاقه خود به یکی از مباحث علمی، ۳۰ واحد را به صورت تخصصی آموزش می‌بینند تا در مقطع سطح سه وارد یکی از مراکر تخصصی قرآن و حدیث، فقه و اصول، حکمت اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی، ادبیات عرب، تاریخ، تبلیغ یا مطالعات زنان شوند و درصورت موفقیت در این مقطع می‌توانند وارد مقطع سطح چهار در یکی از این رشته‌ها شوند و به تحصیلات خود ادامه دهند.

ماموریت‌ها و اهداف

بانوان که نیمی از افراد پویای جامعه را تشکیل می دهند، با نقشی حیاتی و منحصر به فرد، رسالت سنگین و خطیر تربیت نسل‌های بعدی را به دوش می‌کشند. از این رو تحصیل علوم اسلامی و تربیت دینی این قشر بی‌بدیل، افزون بر رشد و تعالی نسل حاضر، زمینه ارتقا و پیشرفت نسل‌های بعدی را نیز هموار می‌سازد.

فریضه دانستن فراگیری دانش بر هر زن و مرد مسلمان در سیره رفتاری پیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) و نگاه جهان شمول و هوشیارانه ایشان به جامعه بانوان، راه پرفراز و فرود علم‌آموزی را برای این قشر تاثیرگذار جامعه هموار کرده است.

در عصر حاضر نیز، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در پرتو آموزه‌های دینی، بستر حضور علمی بانوان را در سراسر جهان گستراند و معمار بزرگ تمدن نوین اسلامی، با تدبیر هوشمندانه و حکم حکیمانه خود دستور تاسیس مؤسسه جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) را صادر فرمود و این موسسه کار خود را با اهداف و ماموریت‌های زیر آغاز کرد:

۱- فراهم آوردن فرصت تحصیل بانوان در علوم دینی و حوزوی.

۲- تربیت بانوان مهذب، بصیر، اندیشمند و اسلام‌شناس.

۳- پرورش استعدادهای موجود در جامعه زنان در زمینه‌های تدریس، تبلیغ و پژوهش‌های دینی.

۴ـ تربیت نیروهای کارآمد و پویا در عرصه فعالیت‌های فرهنگی.

۵ـ پروش بانوان اندیشمند و متخصص در امور مختص به زنان و خانواده.

۶ـ نمایش حضور عفیفانه زن مسلمان در بسترهای مختلف جامعه.

۷ـ پاسخ عملی به دیدگاه‌های نادرست درباره دیدگاه اسلام به زنان.

پژوهش در جامعه الزهراء

ضرورت ارتقای شاخص­های علمی پژوهشیِ طلاب و دانش آموختگان با نگاهِ «آموزش پژوهش­ محور» از ابتدا مورد اهتمامِ متولیانِ امر پژوهش در این موسسه بزرگ علمی بوده است. راه­ اندازی پژوهشگاه حضرت معصومه در سال ۱۳۸۴ با بهره ­گیری از ۵ گروه علمی-پژوهشی اخلاق وتربیت، تفسیر و علوم قرآن،تاریخ اسلام، فقه وحقوق و فلسفه وکلام، تأمین و بروزرسانیِ منابع علمی و روش­های ارایه خدمات در کتابخانه حضرت معصومه، اجرای طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی، برگزاری کرسی­های ترویجی و آزاداندیشی، نشست­ها و کارگاه ­های علمی-پژوهشی، تدوین نشریات مختلف، راه ­اندازی دانشنامه زن مسلمان و تربیت صد­ها کارشناسِ مسائلِ اجتماعیِ روز به ویژه در حوزه زن و خانواده، بخشی از دستاوردهای مهم پژوهشی است.

مشق اجتهاد در جامعه الزهراء

دانش‌پژوهان سطح چهار جامعه الزهراء، مخاطبان مدرسه دوازدهم مشق اجتهاد بودند. طی تفاهم‌نامه امضاشده میان مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) با جامعه الزهراء، فاز اول مشق اجتهاد در این دانشگاه به پایان رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Google Analytics Alternative